جزئیات

تور تهران گردی به زبان فرانسه، یادگیری عملی زبان فرانسه در بازدید از آشپزخانه، موزه استاد فرشچیان، موزه استاد بهزاد کاخ گلستان

تور تهران گردی به زبان فرانسه در بازدید از آشپزخانه، موزه استاد فرشچیان، موزه استاد بهزاد کاخ گلستان توسط موسسه فرهنگ سینا در بهمن 1395 با حضور اساتید و دانشجویان علاقمند برگزار گردید.

تور تهران گردی به زبان فرانسه، یادگیری عملی زبان فرانسه در بازدید از آشپزخانه، موزه استاد فرشچیان، موزه استاد بهزاد کاخ گلستان
تورچهارم: بازدید از از آشپزخانه، موزه استاد فرشچیان، موزه استاد بهزاد کاخ گلستان
ساعت و تاریخ برگزاری:: 29 بهمن 1395
ثبت نام: یک هفته قبل از تور
نحوه برگزاری: این تور به زبان فرانسه برگزار می شود. لیدر با تجربه فرانسه زبان مسول برگزاری تور می باشد. زبان آموزان فرانسه می توانند در این تور شرکت نمایند. تفاوت این تورها با تورهای موجود این است که شرکت کنندگان نیز در توضیح از مراکز دیدنی با لیدر تور همکاری می کنند و انگیزه ای جهت به کار بردن بهتر زبان فرانسه برای شرکت کنندگان ایجاد می شود. 
در مورد مکان مورد بازدید: 
موزه استاد فرشچیان: موزه فرشچیان یکی از معروف ترین موزه های موجود در مجموعه ی کاخ سعدآباد می باشد که در محل زندگی رضا شاه پهلوی و همسر چهارمش به نام عصمت دولتشاهی قرار گرفته است. عمارت و بنای این موزه به یادگار مانده از دوره ی قاجاریان می باشد و بعد از گذشت زمان و به سلطنت رسیدن محمد رضا شاه، در نهایت برادر وی در این کاخ زندگی میکرد. بعد از اینکه مجموعه ی سعدآباد به کاخ موزه تبدیل گردید، در سال ۱۳۸۰ موزه فرشچیان در این عمارت شروع به فعالیت کرد. در حال حاضر این موزه یکی از پرطرفدارترین بخش های سعدآباد می باشد که عاشقان هنر را به سمت خودش جذب می کند.
معرفی استاد محمود فرشچیان
محمود فرشچیان یکی از هنرمندان و نقاشان بزرگ ایران می باشد که در سال ۱۳۰۸ در اصفهان به دنیا آمد. علاقه به هنر از همان دوران کودکی، در وجود استاد نمایان بود، به طوری که در هفت سالگی نقاشی را از استاد حاج میرزا آقا امامی آموخت. استاد فرشچیان تحصیلات عالی را در دانشکده هنرهای زیبا تهران شروع و سپس به اروپا و آمریکا رفت. تحصیل در رشته ی هنر و نقاشی و تلفیق آموخته های علمی با ظرافت های هنر ایرانی، در نهایت باعث شد تا استاد فرشچیان سبک منحصر به فردی را در نگارگری و مینیاتور ابداع نمایند.
از معروف ترین آثار فرشچیان می توان به تابلوی ظهر عاشورا و ضامن آهو اشاره کرد که نه تنها در ایران، بلکه در تمام دنیا شناخته شده می باشد.
سبک آثار استاد فرشچیان
طراحی، شناخت و بکارگیری صحیح رنگ‌ها، قدرت قلم، صلابت و استواری خطوط قلم‌گیری از ویژگی‌های آثار استاد فرشچیان می‌باشد که باعث پدید آمدن سبکی جدید از نگارگری در ایران شده است. استاد فرشچیان برای به تصویر کشیدن آثار خود از باورها و ادبیات عرفانی و مذهبی بسیار بهره گرفته است و آثار او تلفیقی از اصالت و نوآوری هستند.
استفاده از خطوط روان و ترکیب بندی‌های ظریف و مدور، باعث به وجود آوردن راز و رمزها و اشارات درونی نهفته در آثار استاد فرشچیان می‌گردد. رنگ‌های خاص و درخشانی که در آثار ایشان به چشم می‌آیند،  نشانه از ابتکار استاد می‌باشد. به دلیل خاص بودن و منحصر بفرد بودن آثار ایشان، موزه‌ها و کتابخانه‌ها و مجموعه داران شخصی و عاشقان هنر در سرتاسر جهان از نمایشگاه‌های هنری ایشان استقبال ویژه‌ای می‌کنند.
بخش های مختلف موزه فرشچیان
عمارتی که موزه ی فرشچیان در آن واقع شده است، مساحتی حدود ۶۰۰ مترمربع دارد و شامل چند بخش می باشد. در حالت کلی این موزه از سه گالری تشکیل شده است که در گالری اول آن ۱۳ اثر ارزشمند از استاد به نمایش گذاشته شده است. سیمرغ و محیط زیست از جدیدترین آثاری می باشند که در اردیبهشت ۱۳۹۵ به این گالری اضافه شده اند. در گالری دوم ۱۰ اثر و در آخرین گالری ۱۴ اثر قرار گرفته که ارزشمندترین آنها، تابلوی سحر می باشد. ورودی این موزه مجسمه ای نیم تنه از استاد فرشچیان قرار گرفته که به خوبی چهره ی استاد را به تصویر کشیده است.
در موزه فرشچیان علاوه بر نمایش آثار ارزشمند استاد، کارگاه ها و برنامه های فرهنگی و هنری متنوعی برگزار میگردد که فرصتی عالی برای آشنایی با بخشی از هنر ایرانی به شمار میرود. لازم است بدانید که در برخی از روزها سال، استاد فرشچیان با علاقه مندانشان در این موزه دیدار دارند.

موزه استاد بهزاد
استاد حسین بهزاد از مفاخر نگارگری ایران است و تغییر و تحولاتی که توسط او در نگارگری به وجود آمد را دلیل نجات این هنر از تکرار و تقلید می دانند. موزه استاد حسین بهزاد، بنایی متعلق به دوران قاجار است که در گذشته کاخ کرباسی، دفتر کار و استراحتگاه رضا شاه در سعدآباد بود. این بنا به عنوان اقامتگاه تابستانی رضا پهلوی از دوره کودکی تا نوجوانی وی با نام "کاخ ولیعهد" مورد استفاده قرار گرفت. پس از انقلاب اسلامی ایران این ساختمان را به انباری جهت گردآوری وسایل برخی از کاخ ها اختصاص دادند. در سال 1372 خورشیدی با ایجاد تغییرات در فضای داخلی، ساختمان مذکور را برای اختصاص به موزه استاد حسین بهزاد آماده کردند. این موزه در 28 اردیبهشت 1373 خورشیدی به مناسبت صدمین سالگرد تولد استاد حسین بهزاد در روز جهانی موزه ها افتتاح شد.
پنج سالن در این موزه وجود دارد که هر یک به انواعی از آثار استاد اختصاص دارند: آثار ترسیم شده درسبک مکاتب نگارگری ایرانی، آثار ملهم از اشعار شاعران ایرانی، آثار ترسیم شده از فرهنگ مردم عامه، ترسیم چهره بزرگان در قالب نگارگری و طراحی ها.

به این مطلب امتیاز دهید
امتیاز 0 از 0
ثبت 

اشتراک کذاری صفحه

اشتراک گذاری:
سوال یا دیدگاه تان را ارسال نمایید
 
اولین موافق باشید.
اولین مخالف باشید.
تصویر امنیتی
کد فوق را در فیلد زیر را وارد نمایید
نمایش 0 نظر
مرتب سازی براساس

سوال یا نظر خود را درج نمایید.